Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатроника/парното

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с климатроника/парното

Днес сутринта като тръгвах за работа, след като колата си вдигна градуси, реших да си включа климатроника понеже обичам да си ми е топло. След редовните 3-4 мин при които си седи все едно не е пуснат (не знам дали нещо не е в ред или още не е загряла колата) започна да работи но без да духа нищо . Пробвах и директно на 4та степен/топло/студено, все същото.
    Някакви идеи. Така без климатроник/климатик/парно все едно не е кола.
    Alfa Romeo GT '04 2.0 JTS Selespeed Distinctive
    Alfa Romeo 156 '98 1.8 T Spark - EX

Бушон
    Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

ако не е загряла понякога става така, веднъж направо клистаризирах

Comment

Колеги никой ли няма идея какъв може да е проблема?
        Сутринта направо станах на сталактит .
        Не виждам смисъл да е от бушон, тъй като уж върти и шуми както би трябвало само дето не духа нищо от отворите.

Comment

Има защитен реостат на вентилатора,ако е сработил няма да върти вентилатора.
          Alfa Romeo 156 1,9JTD 115HP

Comment

Първоначално публикувано от ttodorov
            Къде се намира и как мога да проверя дали е пуснат?

Comment

Първоначално публикувано от TheBlueOne
              Първоначално публикувано от ttodorov
              Къде се намира и как мога да проверя дали е пуснат?
              Има една джаджа незнам как се казва алуминиево е но стои в кожуха на турбината.Намира се под жабката,аз имах сьщия проблем.Снимал сьм го без пластмасовата капачка отгоре.Втора употреба е 100лв.или аз поне за толкова го взех.
              0888515205

Comment

Сега проверих пак и установих че духа само на предното стъкло и краката, но на предните и централната конзола нищо

Comment

Колега,а да си слагал ново CD?
                  156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                  KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                  Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                  Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от barash
                    Колега,а да си слагал ново CD?
                    Не, както съм я купил си е, с оригиналният касетофон и CD changer.

Comment

Топлото ще дойде като загрее колата. Климатроник/климатик е само за студено да ти духа лятото!
                      И за да се убедиш сам в това направи следния експеримент когато колата е студена още: Пускаш климатика и нагласяш на максимално топло. Отваряш капака и след 2-3мин. пипаш радиатора на климатика, които е най-отпред, трябва да е топличък. Което означава, че малкия радиатор за купето е студен...
                      За да духа топло климатика, трябва да се обърне този цикъл. И ще изглежда така - радиатора за купето да е топъл, а радиатора на муцуната студен.

Така, че е излишно да ти бучи климатика щом искаш да ти е топло! Освен в случаите когато са ти запотени стъклата и да изсуши въздуха.
                      146 1.4 TS | '00 + LPG BRC Fly injection

Comment

Първоначално публикувано от ssveto
                        Топлото ще дойде като загрее колата. Климатроник/климатик е само за студено да ти духа лятото!
                        И за да се убедиш сам в това направи следния експеримент когато колата е студена още: Пускаш климатика и нагласяш на максимално топло. Отваряш капака и след 2-3мин. пипаш радиатора на климатика, които е най-отпред, трябва да е топличък. Което означава, че малкия радиатор за купето е студен...
                        За да духа топло климатика, трябва да се обърне този цикъл. И ще изглежда така - радиатора за купето да е топъл, а радиатора на муцуната студен.

Така, че е излишно да ти бучи климатика щом искаш да ти е топло! Освен в случаите когато са ти запотени стъклата и да изсуши въздуха.
                        Не си ме разбрал, проблема не е че не духа топло, а че не духа абсолютно нищо от страничните отвори и централната конзола, било топло или студено, загряла или не кола.

Comment

Колега и при мен се беше показал сащия проблем ,когато си смених ЦД'то,та значи с кабелите на ЦД сам затиснал клапата която насочва потока на духане и не ми духаше от централната конзола,ако не ти е трудно пробваъ да свалиш ЦД и пробвай с извадено ЦД?
                          156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                          KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                          Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                          Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от barash
                            Колега и при мен се беше показал сащия проблем ,когато си смених ЦД'то,та значи с кабелите на ЦД сам затиснал клапата която насочва потока на духане и не ми духаше от централната конзола,ако не ти е трудно пробваъ да свалиш ЦД и пробвай с извадено ЦД?
                            Същото проблем4е и аз го имах.Като боднах новото сони ,болта озад с гуми4ката притискаше стената дето е клапата и не искаше да отваря.Голямо гледане падна.То коп4ета то умни съвети от глупави хора и накрая махнах болт а и готово.
                            ALFA 156 1.8 TS '99 (polyurethaned by ФЕРАРИСТ & crew,rebuild engine by to6ko,vegatta & crew)sigpic & Alfa 145 1.6 TS `97

Comment

Working...
                            X